Leivoin myös leipää, tällä kertaa piimälimppua.
Ohjeesta tulee kaksi leipää.
5 dl piimää
30 g hiivaa, tai pussi kuivahiivaa
2 tl suolaa
3/4 dl siirappia
2 rkl rouhittua fenkolia
2 tl pomeranssinkuorta
3 dl hiivaleipäjauhoja
7-8 dl vehnäjauhoja
(Voiteluun vesi-siirappiseosta.)
Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään, lisää mausteet ja hiivaleipäjauhot. Alusta taikina vehnäjauhoilla kimmoisaksi. Kohota. Leivo taikinasta joko kaksi pyöreää leipää tai vuokaleipää. Kohota. Paista 200 asteessa, alimmalla ritilätasolla 35-40 min. Halutessasi leipään makean kuoren, voitele paiston aikana ja jälkeen vesi-siirappiseoksella. Itse en aina viitsi voidella, sillä leivästä tulee helposti tahmea, jolloin tarttuu muovipussiin kiinni.
Kommentit