Leivoin myös leipää, tällä kertaa piimälimppua.

2106805.jpg

Ohjeesta tulee kaksi leipää.

5 dl piimää

30 g hiivaa, tai pussi kuivahiivaa

2 tl suolaa

3/4 dl siirappia

2 rkl rouhittua fenkolia

2 tl pomeranssinkuorta

3 dl hiivaleipäjauhoja

7-8 dl vehnäjauhoja

(Voiteluun vesi-siirappiseosta.)

Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään, lisää mausteet ja hiivaleipäjauhot. Alusta taikina vehnäjauhoilla kimmoisaksi. Kohota. Leivo taikinasta joko kaksi pyöreää leipää tai vuokaleipää. Kohota. Paista 200 asteessa, alimmalla ritilätasolla 35-40 min. Halutessasi leipään makean kuoren, voitele paiston aikana ja jälkeen vesi-siirappiseoksella. Itse en aina viitsi voidella, sillä leivästä tulee helposti tahmea, jolloin tarttuu muovipussiin kiinni.