Viikonloppu oli remontin osalta edistyksekäs. Perjantai-iltana isäntä hoiteli kaivot kuntoon ja koolaili, silläaikaa kun me olimme synttäreillä ja maaliostoksilla.

Lauantai aamuna ehdimme juuri syödä aamupalan, ennenkuin isäni kurvasi pihaan ja miehet ryhtyi laudoitushommiin. Me lasten kanssa silläaikaa siivottiin, tehtiin ruokaa ja leivottiin sämpylöitä. Pariin kertaan kastelin takapihan nurmikkokylvöksen, kun sitä manattua sadetta ei kuulu.

Eilisen päivän isäntä joutui sitten ottamaan lunkisti, kädessä on niin paha jännetupen(?)tulehdus, että torpattiin lastaan koko käsi. Kaksi viikkoa lepoa. No ei hätää, oli muutenkin mun vuoro astua remmiin ja kiivetä tikkaille pensseli kourassa. Melkein koko etupuoli tuli maalattua, muutama verhouslauta puuttuu vielä ylhäältä ja sitten saan senkin homman valmiiksi. On muuten tosi hyvä mieli, kun hommat taas edistyy mukavasti.

Käsitöitä olen tehnyt lähinnä aamuisin, ennenkuin Justiina on herännyt ja taas iltaisin jahka tyttö on sängyssä. Tytön valveillaoloaika ollaan pihalla hommissa! Käsitöistä lisää myöhemmin, jotakin on valmistunut ja uusia hankintojakin on tehty :o)

Meidän pioni onnistui heti siirtoa seuraavana kesänä tekemään ainakin yhden kukan, jipppiiii!

1708824.jpg

Ja metsämansikat löytyvät kätevästi omalta pihalta, tänä vuonna niitä tuntuu löytyvän erityisen paljon, Justiina on jo heinänkorrellisen popsinut.

1708825.jpg