Leivottiin lasten kanssa tänään tiikerikakkua. Tai siis lapset nuoli ne vispilät ja kulhot, mä tein muun :o)

1752436.jpg

OHJE:

175g margariinia

225g sokeria

3 munaa

1½ dl maitoa

250g vehnäjauhoja

1½ leivinjauhetta

 

2 rkl kaakaojauhetta

2 rkl sokeria

hiukan maitoa

Vatkaa margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan, voimakkaasti vatkaten. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut leivinjauhe ja vehnäjauho ja lisää ne taikinaan pienissä erissä vuorotellen maidon kanssa. Ota taikinasta erilleen noin kolmasosa ja lisää siihen kaakaojauhe, sokeri ja maitoa senverran, että taikinat ovat samanpaksuisia.

Laita taikinat vuorotellen korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa, alatasossa 40-50 min.

Multa taisi taas taikina hiukan juoksettua munien lisäysvaiheessa, mutta en juuri siitä piittaa. Syötyä se kakku on aina tullut.