Justiina oli kuuden kuukauden, kun totutimme hänet nukahtamaan itsekseen ilman mitään nukutusrutineja. Silloin tuli ilmi tytön kyky nukahtaa salamannopeasti asentoon kuin asentoon. Meillä on useita kuvia tytön käsittämättömistä nukkuma-asennoista ja monesti olemme isännän kanssa hihitelleet lastenhuoneessa milloin yläsängyn sälepohjaan hirtettyjä unileluja, milloin puolittain tikkaissa solmussa olevaa tyttölasta.  Viime aikoina on ollut rauhallisempaa.

Eilen meille tuli myöhäisiä vieraita ja Justiina tiesi, että vierailla saattaa olla mukana koira. Tyttö oli kuitenkin nukkumassa, kun vieraat ehtivät perille, joten koirat jäi näkemättä.

Menin tapani mukaan tarkistamaan lapset ennen omaa nukkumaanmenoa ja melkein kompastuin Justiinaan!! Tyttö nukkui lastenhuoneen oven edessä.

2159354.jpg

Nostin tytön sänkyyn ja aamulla kysyin, että mitä ihmettä se tyttö lattialla oikein nukkui. Oli kuulemma tullut ovenraosta tarkkailemaan :o) Uni vaan oli yllättänyt pienen tarkkailijan.

Sinänsä harvinaista, että näin oli päässyt käymään, sillä normaalisti meidän Justiina ei nuku koskaan. Tyttö on ilmoittanut, että hän vaan odottelee siellä sängyssä, että tulee aamu ja nousee sitten. Ilmiömäinen kärsivällisyys neljävuotiaalla! Ja mitä sitä turhaan nukkumaan, menee hukkaan nekin tunnit...