Mä tein alkuviikosta Justiinan synttäreille tarjottavia ja pakastin. Ohje on Kodin kuvalehdestä alunperin, mut mä tietty sovelsin sen mukaan mitä kaapista löytyi. Yllättäen :o)
Täyte:
n. 500g jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
iso porkkana raastettuna
1 prk pippuri-cuisinea (creme bonjour, käytän tätä melkein kaikkeen)
½ dl ketsuppia
grillimaustetta/jauhelihamaustetta, suolaa tarvittaessa
Ruskista jauhelihaa hieman ja lisää sipulit ja porkkanat hautumaan joukkoon. Kun jauheliha on kypsää, lisää cuisine, ketsuppi ja haluamasi mausteet. Jäähdytä ja piilota mieheltäsi, joka muuten syö puolet täytteestä ennenkuin saat ne muffinien päälle...
Taikina:
3 munaa
1½ dl maitoa
1½ dl sulatettua margariinia
rkl siirappia
4 dl sämpyläjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
tl suolaa
Vatkaa munien rakenne rikki, lisää maito, margariini ja siirappi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nesteeseen, sekoita tasaiseksi.
Annostele noin rkl taikinaa muffinivuokien pohjalle, päälle samanverran täytettä. Paina päälle kirsikkatomaatin puolikas ja juustoraastetta, itse käytin mozzarellaa.
Paista 200 astetta 16-20 min, keskitasolla.
Hyviä olivat, syötiin monta, vähän riitti pakastettavaksi. Määrästä tulee noin 20, muffinivuokiin tehtynä.
Kommentit