Tein äidilleni nimipäiväksi täytekakun. Olen koko viikon ollut iltavuorossa ja eilen uupuneena täytteitä miettiessäni ideat oli totaalisen loppu. Jonkinverran oli allergioiden takia rajoituksia ja kaikki pakastemarjatkin, jotka löysin, olivat ulkomaista alkuperää. AAARGHS. Päädyin vadelma-mansikka-vanilijamousseen ja tulin vahingossa keksineeksi parhaan kakkutäytteen, mitä ikunansa olen tehnyt. Jos tämän on joku aiemmin kokeillut ja keksinyt, niin älä ollenkaan vedä hernettä nenään, en kopsannut tietoisesti. Tein tämän olosuhteiden pakosta :o)

1514078.jpg

Kakku täytettynä ja koottuna. Eli jospa joku haluaa kokeilla tätä täytettä, niin tässä tulee:

Purkki flora vispiä

Purkki mansikkakermaa

Purkki vaahtoutuvaa vanilijakastiketta

Pussi pakastevadelmia

3 liivatetta

Laitoin siis kaikki sörsselipurkit kulhoon ja vatkasin vaahdoksi. Vadelmien alkuperän takia keitin ne ja sulatin liivatteet kuumaan vadelmasurvokseen. Jäähdyttelin hieman ja lisäsin vaahtoseokseen.

Nam. Oli siis ainakin tällaisen liian makeaa kammoksuvan leipurin mieleen.

Edelleen iltavuorosumasta johtuen mulla oli noin 12 minuuttia aikaa viskata pursotukset kakun ylle, joten niistä tuli ihan kaameat. Mut laitoin pohjalle vaahdotetun mansikkakerman ja flora vispin sekoituksen ja pursottelin flora vispillä hörpelöitä ympäriinsä. Ei kovinkaan kaunis, mutta maultaan tavattoman kiitelty kakku siitä tuli.

1514079.jpg