Tein tänään pitsaa Leivo herkkuja helposti-kirjan ohjeella. Taikina oli hyvän ja jämäkän oloinen leipoa ja maistui tosi rapsakalle. Muutenkin pikkupitsat olivat tosi hyviä ja tavallisesta poikkeavia. Ohjeessa sanottiin, että tämän helpompaa pitsaa tuskin voi olla ja maku on taivaallinen. Piti paikkansa.

1377217.jpg

Paistetut pitsat näyttivät tältä, kuva on taas huono, ilman salamaa kuvat on tällaisia ja salaman kanssa kuvattuna kaikki on ihan valkoisena...

Pohja:

25 g hiivaa (käytin pussin kuivahiivaa)

2 dl lämmintä vettä (käytin 2 ½ dl, kun hiivaakin oli aavistus runsaammin)

2 rkl öljyä (käytin reiluja lusikoita)

1 tl suolaa (noudatin suositusta)

6-7 dl vehnäjauhoja (käytin 6 dl)

Murenna hiiva veteen ja liuota, sekoita joukkoon loput aineet ja vaivaa notkeaksi ja kiiltäväksi. (Sekoitin siis jauhot ja kuivahiivan ensin kulhossa, lisäsin muut aineet ja vaivasin.)

Anna kohota 30 min ja jaa taikina 8 osaan. Painele käsin tai kaulitse pyöreitä pitsapohjia ja aseta pellille.

Päälle:

1 punasipuli ohuina renkaina

3 valkosipulinkynttä ohuina viipaleina (jäi laittamatta, kun olivat loppu sekä meiltä, että naapurista)

1 dl oliiviöljyä (tuntui määrä niin kovin runsaalta, että käytin itse vain puoli desiä)

merisuolaa (ei ollut, käytin tavallista ruokasuolaa)

(tuoretta oreganoa koristeeksi/mausteeksi kypsien pitsojen päälle)

Asettele sipulit pohjien päälle, pirskottele sitten öljyt pintaan ja lopuksi merisuola. Paista keskitasossa 225 asteessa 8-10 min. Otin kuvan ennen uunia, jotta siitä näkee öljyn määrän. Oli mielestäni ihan riittävä.

1377214.jpg

Maku oli tosiaan taivaallinen, kuten luvattiin. Ja tuli todistetuksi, että on hyvää ilman valkosipuliakin, sitä kun tuoksunsa takia moni vierastaa. Näitä teen varmaan sinne kutsuille ja hommaan silloin kaikkia aineksiakin ;o)