Tänään alkaa meidän perheen synttärisuma, joten vähän ollaan leivottu. Meille tulee tänään vain mun vanhemmat, sekä Justiinan serkku, joten pistän pöytään vain vähän jotain pientä, ettei sitten tarvitse ihmetellä mitä niillä kaikilla ylijääneillä tekee.
Suolapalaksi tein pikkupitsoja, ovat mun mielestä käteviä meillä, kun meidän suku on kovin ruokarajoitteista ja näihin voi sitten täytteitä vaihdella.
Pohjataikina on perinteinen:
5 dl vettä
pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
loraus öljyä
8 dl vehnäjauhoja
Mä korvasin kyllä noin puolet vehnäjauhoista sämpyläjauhoilla, tulee mun mielestä maistuvampi pohja.
Kaulitsin taikinan levyksi ja otin karjalanpiirakkamuotilla pohjia irti. Tuli sopivankokoisia pitsoja tosi vaivattomasti!
Täytteenä tällä kertaa joko jauheliha-aurajuusto tai tonnikala-fetajuusto. Meillä tykätään juustoista :)
Kommentit