Tänään alkaa meidän perheen synttärisuma, joten vähän ollaan leivottu. Meille tulee tänään vain mun vanhemmat, sekä Justiinan serkku, joten pistän pöytään vain vähän jotain pientä, ettei sitten tarvitse ihmetellä mitä niillä kaikilla ylijääneillä tekee.

Suolapalaksi tein pikkupitsoja, ovat mun mielestä käteviä meillä, kun meidän suku on kovin ruokarajoitteista ja näihin voi sitten täytteitä vaihdella.

1239145.jpg

Pohjataikina on perinteinen:

5 dl vettä

pussi kuivahiivaa

1 tl suolaa

loraus öljyä

8 dl vehnäjauhoja

Mä korvasin kyllä noin puolet vehnäjauhoista sämpyläjauhoilla, tulee mun mielestä maistuvampi pohja.

Kaulitsin taikinan levyksi ja otin karjalanpiirakkamuotilla pohjia irti. Tuli sopivankokoisia pitsoja tosi vaivattomasti!

Täytteenä tällä kertaa joko jauheliha-aurajuusto tai tonnikala-fetajuusto. Meillä tykätään juustoista :)