No juu, aina kun aloitan tekemään perussukkaa, niin harmittaa, kun en ole laittanut muistiin sitä parasta sukkaohjetta. Tai eihän sitä varmaan ole, tämäkin on vuosien kokeilujen loppusumma. Perfektionistina olen viilaillut kaikkia oppimiani niksejä omalle käsialalle sopivaksi ja tässä se nyt sitten on, novitan seiskaveikalla kokeiltuna.

Luo numeron 3 puikoille 44 silmukkaa ja jaa ne puikoille, 11 kullekin.

Tee joustinneuletta 1o, 1n, siten, että neulot oikean silmukan aina kiertäen(eli takaa) = siistimpi joustinneule. Neulo joustinneuletta jahka on sopivan mittainen varsi, noin 12 cm omiin pökkelöihin.

Vaihda työhön paksummat puikot, 4 on mun käsialallle hyvä. Neulo 4 krs sileää neuletta ja aloita kantalappu viimeisen ja ensimmäisen puikon silmukoista, neulomalla ekan puikon silmukat viimeiselle puikolle. Kavenna ekalla (nurjalla) kierroksella 2 s, jolloin kantalappuun jää 20 s.

Tee kantalappu vahvennettua neulosta, eli oikealla kierroksella joka toinen silmukka nostetaan puikolle neulomatta, nurjalla neulotaan normaalisti sileää. Sopiva kantalapun korkeus mulle on 16 krs ja sitten alkaa kavennukset, oikean puolen kierroksella

Neulo vahvennettua neulosta edelleen, kunnes puikolla on 6 s jäljellä, jolloin tehdään ylivetokavennus. Käännä työ (loput silmukat jäävät odottamaan puikolle), nosta eka nurja silmukka neulomatta ja neulo nurjaa, kunnes puikolla jälleen 6 s jäljellä, jolloin neulotaan kaksi silmukkaa nurin yhteen. Jatketaan edelleen samoin, niin että sivulla olevat silmukat vähenevät joka kierroksella ja keskiryhmän silmukat pysyvät koko ajan samana (eli 8).

Kun sivusilmukat loppuvat, niin poimi kantalapun reunasta 10-12 s ja neulo kiertäen oikein näille puikoille jaetaan myös kantalapun 8 silmukkaa, 4 kullekin. Tästälähin kavennetaan joka toisella kierroksella kummassakin sivussa 1 s, kunnes silmukoita on joka puikolla taas 11. Itse kavennan näin: kolme silmukkaa ennen pääliosan silmukoita kaksi kiertäen yhteen. Pääliosan jälkeen taas neulon yhden silmukan oikein ja sitten kaksi silmukkaa tavallisesti yhteen.

Jatketaan 44 silmukalla sileää neuletta siihen asti, että pikkuvarvas peittyy.

Kärkikavennukset teen niin, että 1. ja 3. puikon lopussa teen ylivetokavennuksen = kun puikolla on jäljellä 3 s, kavennus. Ja taas 2. ja 4 puikolla neulon ensin yhden oikein ja sitten kaksi s oikein yhteen. Kavennusten väliin neulottavat silmukat estävän kärkeä virnistämästä, siksi teen näin.

Kavennetaan joka toisella kierroksella, kunnes silmukoita on joka puikolla 6, jolloin aletaan kaventaa joka kierroksella. Kun silmukoita on jäljellä 8, katkaise lanka, vedä silmukoiden läpi ja päättele vasta kun on aivan pakko :o)

Tämän siis haluan itselleni muistiin tallettaa, ettei tarvitse joka kerralla miettiä mikä se paras konsti olikaan. Kuvaa yritin laittaa, mutta nyt ei kuvien siirto pelitä, myöhemmin sitten!

Ja siis se myöhemmin on nyt, MUOKS:

1735588.jpg