Ei kai tää ole pikaruokaa, kun uunissa pidin pari tuntia, mut mä pidän kaikkia uuniruokia pikiksinä, kun siinä pääsee niin helpolla. Rojut vaan vuokaan ja uuniin!... Ja koska tämäkin on ihan oma fiilisresepti, niin määrät on tällä kertaa kuvitettuna :o)

1335934.jpg

Aloitin tällaisella määrällä (oisko ollu yks iso sipuli ja 3 porkkanaa) terveellisyysosastoa.

1335935.jpg

Sekaan runsaasti perinnettä, varmaan 10 perunaa.1335937.jpg

Sitten ruskistin marinoituja porsaanlihasuikaleita 400g(en yleensä käytä valmiiksi marinoituja ja mut täähän on pikistä ja toisaalta tällainen univuoka maustuu niillä tropeilla kyllä kauttaaltaan) ja kuten meidän keittiössä aina, sekaan pitää laittaa juustoa! Tällä kertaa arviolta 300g raejuustoa. Laitoin vielä vuokaan 7% ruokakermaa ja maitoa niin, että oisko sentin verran jäänyt tavaraa nestepinnan yläpuolelle. Vajoavat siitä kyllä sekaan kypsyessään, kunhan vähän kauhalla auttelee. Ja ripsaisin vielä juustoraasteenjämät pinnalle!

Sitten uuniin, kiertoilmalla paistelin ensin 200 asteessa niin kauan, että neste kunnolla kiehui, sitten laskin lämmön 175 asteeseen ja pidin kauan, melkein 2 tuntia muistaakseni oli kaikkiaan uunissa.

1335938.jpg

Tältä näytti valmiina ja tällä kokoonpanolla sitä pistettiin poskeen:

1335940.jpg

Oli ihan älyttöman hyvää. Onneksi mulla on nyt täällä hyvin selkeät ohjeet, niin saatan osata tehdä samaa joskus toistekin :o)