Meillä ei täytekakku tee kauppaansa, joten kokeilin tänään juustokakkua.
Keksin tapani mukaan reseptin itse, niistä aineista joita kaapista löytyi:
Pohja:
n. 20 digestivekeksiä murskattuna
50 g voita sulatettuna
2 tl vaniljasokeria
Kaikki ainekset sekaisin ja painellaan irtopohjavuokaan. Mulla on tapana pitää jääkaapissa/pakastimessa täytteen valmistamisen ajan, ei liene kuitenkaan tuikitarpeellista.
Juustoseos:
200g maustamatonta tuorejuustoa (mulla sattui olemaan 13% Viola)
1 dl maitoa
1 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
2 suurta munaa
1 prk ranskankermaa
sitruunamehua
Notkistin tuorejuuston ja sekoitin muut aineet mukaan, niin että tuli tasainen seos. Sitruunamehua lorautin pullosta, ehkä arviolta pari tl.
Täyte keksipohjan päälle vuokaan ja paistoin alatasossa 175 astetta, noin tunnin. Tykkään paistaa juustokakut vesihauteessa, niin siis tämänkin.
Koska on synttärit, niin pursotin vähän kiemuraista kuviota Vispillä ja lisäksi laitoin vaaleanpunaisia koristehelmiä. Olen hörhörajoitteinen, joten koristelu on ehkä hiukan tylsä jonkun mielestä :)
Tästä tuli tosi matala kakku, kun tein 30 cm halkaisijaltaan olevalla vuoalla.
Ja vielä, ettei tärkein unohdu... ONNEA ISKÄ!
Kommentit