Me herättiin Justiinan kanssa tänään eriskummallisen aikaisin. Mä olen kuukauden verran tehnyt siivoushommat vasemmalla kädellä, kun on ollut näitä joulupukin hommia ja piparkakkutaloprojekteja, mut tänään en enää kestänyt sitä epäsiisteyttä ja aloin siivoilemaan. Kaikki alkoi varsin viattomasti makuuhuoneen siivoamisella, mut mopo karkasi vallan vanttuusta ja nyt on mökki ihan uudennäköinen!

Ensimmäiseksi siirsin yhden sellaisen kunnostamani kaapin (oliskohan liinavaatekaappi tai vitriini?), joka on ollut meillä ruokailuhuoneessa. Se on ollut meillä kirjahyllynä (ja on vieläkin), joten en laittanut siihen ovia takaisin kunnostuksen jälkeen, vaan se on nyt toistaiseksi avomalli. Niin, siis sen siirsin olohuoneeseen:

1117598.jpg

Tässä hyllyn edessä olevalla pöydällä on muuten mun eilisen leipomisspurtin tulokset ja seuraavat projektit. Muutama piparkakkutalon osa odottaa koristeita pintaan ja kokoamista.

Sit mä siirsin ruokailuhuoneen pöydän sille seinälle, jossa tää hylly ennen oli. Sit roudasin varastokomerosta toisen punaisen nojatuolin ruokailuhuoneen nurkkaan ja toisen samanlaisen, joka möllötti epäsopivasti olkkarissa, sen kaveriksi. Väliin sijoitin pesukomuutin, jonka huutelin joskus huutokaupasta.

1117589.jpg

1117587.jpg

Meidän ruokailuhuone on aika iso, johtuen siitä, että tää on joskus ennen ollut kaksion olohuone. Tässä talossa on siis ennen ollut sekä pankki, että posti ja vielä yksiö ja kaksio. Me asutaan isännän kanssa nykyään siinä kaksiossa, lapset yksiössä :)  Kuvassa on näemmä jotain valkoisia läiskiä, niitä ei meillä oikeasti ole :)

Olohuone uudistui siten, että siirsin meidän sohvan sen nojatuolin paikalle ja käänsin sohvapöytänä toimivan arkun toisinpäin. Arkun olen löytänyt aikoinaan Adalmiinan Helmestä, jossa muuten tänäänkin Justiinan kanssa vierailtiin. Siellä on Joulupuoti ihanimmillaan, käy kurkkaamassa www.adalmiinanhelmi.fi. Matkaan tarttui naulakko lasten kylpytakeille. Mut tässä siis meidän uudistunut olkkari, kuva on otettu lastenhuoneen ovelta.

1117592.jpg 

Laikkua näemmä löytyy tästäkin otoksesta! Valkoinen sohva on muuten kuvausrekvisiittaa, normaalisti siinä on pressu yllä, ettei tarvi jatkuvasti päällisiä pestä :)

Tässä vielä kuva otettuna ruokailuhuoneen suunnasta:

1117596.jpg