Tiikerikakkua tehtiin silloin, kun meillä vielä oli sähköt ;o) Noo, onhan meillä nytkin, mutta tosiaan sunnuntain aikaansaannoksia on tämä kakku.
Tupperin silikonivuoasta peräisin on tämä hauska muhkurainen muoto.
Ohje:
4 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl voisulaa (käytin sulatettua leivontamargariinia ja juoksevaa kasvirasvasekoitetta sekaisin)
3 tl leivinjauhetta
4 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1 ½ dl ruokakermaa/maitoa
1 ½ tl vanilliinisokeria
3 rkl kaakaojauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sekoita joukkoon rasva. Lisää taikinaan vuorotellen ruokakermaa ja vehnäjauho-leivinjauheseosta. Jaa taikina kahteen osaan, mausta toinen kaakaojauheella ja toinen vanilliinisokerilla. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan molempia taikinoita vuorotellen ja paista 180 asteessa 50-60 minuuttia.
Kommentit