Eilen tosiaan tehtin äidin kanssa karjalanpiirakoita ja päästiin kokeilemaan miten piirakat paistuvat kiertoilmalla. Itse kun teen piirakoita, en viitsi kiertoilmaa käyttää, sillä piirakat eivät kuitenkaan valmistu niin nopeasti, että uuniin tulisi ruuhkaa. Teimme 120 piirakkaa ja kiertoilma kyllä nopeutti valmistusta selkeästi.
Paistojälki ei ollut ihan yhtä tasainen, kuin ylä-ja alalämmöllä, mutta käännettiin välillä peltejä.
Synttäreiksi tehtiin suklaakakku, johon pursottelin päälle jokseenkin tällaisen sörsselin (enhän mä tietenkään mitään mittaillut):
1 prk Flora Vispiä vaahdotettuna
1 prk rahkaa
pari ruokalusikallista kaakaojauhetta
2-3 rkl sokeria
noin tl vanilijasokeria
Nämä sekoitetaan keskenään. Sokerin määrä kuulostaa vähäiseltä, mutta vaahdon on tarkoituskin olla raikasta, taittaa mukavasti suklaakakun makeutta.
Kommentit